Engega la participació ciutadana per definir el futur de Viladrau

Recentment, l’Ajuntament de Viladrau ha iniciat els treballs de revisió de les vigents Normes Subsidiàries de Planejament, aprovades l’any 1986, per tal d’elaborar el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), l’instrument que establirà les regles del joc del desenvolupament urbanístic al municipi durant els propers 20 anys.

Tenint en compte que es proposa revisar un document aprovat fa 30 anys, la redacció del nou POUM és una oportunitat que comporta, sens dubte, la possibilitat de repensar el model urbanístic del municipi i posar damunt la taula els reptes de futur a encarar. Un debat matisat pel moment de crisi actual on prendrà importància la incorporació a criteris de major sostenibilitat mediambiental i de millora de la qualitat urbana.

Tenint en compte la transcendència de la tasca que enfrontem, és important que tots els viladrauencs i viladrauenques puguin dir la seva sobre el futur urbanístic del seu propi municipi. Per això, s’ha dissenyat un Programa de Participació Ciutadana que recull les eines i instruments previstos per tal de  facilitar la divulgació i la comprensió dels objectius i del contingut dels treballs d’elaboració del POUM, així com poder fer arribar propostes o suggeriments durant tot el procés de tramitació del nou planejament urbanístic.

La participació ciutadana engega amb l’activació de la web i continuarà, en primer lloc, amb la realització de dues sessions obertes a tothom els dies 11 i 25 de novembre, en les quals intentarem dibuixar tant el present (Taller de diagnosi) com el futur (Taller de propostes) de Viladrau.

Des de l’Ajuntament us animem a tots a participar del procés que permetrà la definició del futur del nostre municipi….Entre tots dibuixem Viladrau!